De beste telefoons voor ouderen op een rij

De nieuwste smartphones komen met de nieuwste technologische hoogstandjes. Hoewel deze toestellen vele markten aan zullen spreken, zijn ze niet altijd even gemakkelijk in omgang als je al wat op leeftijd bent. Het kan af en toe fijn zijn om gewoon een simpel, no-nonsense toestel te hebben dat doet wat je ervan verwacht. Niets meer en niets minder. Welke telefoons dat zijn en andere tips vind je hier.

Een ouder model toestel kopen

De oudere versies van moderne smartphones zijn vaak niet alleen gemakkelijker in gebruik, maar kosten ook een flinke duit minder. Je kan deze toestellen overal vinden. Of je nu online op zoek gaat of een toestel wilt uitproberen in de winkel. Kies wel voor het juiste abonnement. Bij de aankoop van een ouder model is een abonnement met toestel over het algemeen helemaal niet nodig. Een fijne, kosten besparende optie is kiezen voor een SIM-only abonnement. Je kan verschillende SIM-only aanbieders vergelijken op Belwinkel.nl en kan hier tientallen euro’s per maand mee kan besparen!

1. General Mobile 5

Een van de kenmerken van gemakkelijk gebruik is een goede leesbaarheid. Nu heb je bij vele toestellen de mogelijkheid om gemakkelijk de tekst te vergroten, maar de schermelementen blijven vaak zoals ze zijn. De General Mobile 5 biedt deze mogelijkheid wel. Zowel de lettergrootte als de weergavegrootte zijn aanpasbaar en hierdoor is alles gemakkelijk leesbaar. Het toestel heeft een groot, helder en scherp beeldscherm en biedt alle mogelijkheden die de nieuwere smartphones ook bieden. Daarbij is het toestel met een kleine 200 euro ook helemaal niet zo duur!

2. Huawei P9 Lite

De Huawei P9 Lite heeft de mogelijkheid tot ‘eenvoudige stand’. Deze eenvoudige stand weergeeft een speciaal beginscherm met grote tekst en grote knoppen. Je kan hierdoor gemakkelijk en snel je veelgebruikte apps starten. De mogelijkheid tot dit simpele startscherm is speciaal ontworpen voor ouderen en biedt alle mogelijkheden van de nieuwere smartphones. De Huawei P9 Lite is te koop voor een kleine 300 euro.

3. Doro 8031

Dat touch screen is niet altijd even gemakkelijk op latere leeftijd. De Doro 8031 heeft hier over nagedacht. Behalve het aanraakscherm heb je ook fysieke toetsen en zelfs een speciale knop in geval van nood. Deze noodknop belt automatisch verschillende contactpersonen totdat er iemand opneemt. De Doro 8031 is speciaal ontworpen voor ouderen en heeft een simpel startscherm en goede leesbaarheid. Je hebt alle mogelijkheden van een smartphone en betaald slechts 190 euro voor dit toestel.

Bron: senioren.nl