E-healthweek; positief ervaren door bezoekers

Eind januari hebben we 2 evenementen georganiseerd die onderdeel waren van de Nationale E-healthweek. Tijdens deze evenementen hebben meer dan 300 bezoekers kunnen ervaren wat de mogelijkheden van e-health zijn. Bezoekers konden tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis binnenlopen bij de Ontmoet en Groetpleinen van ZuidZorg Extra in Eindhoven en Veldhoven. Wethouder Mariënne van Dongen, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles welzijn, gezondheidsbeleid en zorg bij de gemeente Veldhoven, bracht op vrijdag ook en bezoek aan het evenement

Innovaties
Onder het genot van een kop koffie en thee, konden de aanwezigen zelf verschillende producten en diensten ervaren. Zo was er LEA; een robot vermomt als rollator. Deze innovatieve robot zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Daarnaast konden het elektronische slot van Prettig Thuiswonen en de Medido medicijndispenser van Philips uitgeprobeerd worden, werd het beeldbellen via een tablet gedemonstreerd en konden bezoekers de interactie opzoeken via de Belevenistafel van Onwijs. Ook zorgrobot Zora stal het hart van menig bezoeker en toonde aan hoe ver innovatie gaat tegenwoordig. Naast het uitproberen van de verschillende oplossingen, werden de bezoekers informeel geïnformeerd over de mogelijkheden en ontwikkelingen in e-health.

Zingen met Zora

 

Betrekken eindgebruikers
Voor veel bezoekers was dit de eerste keer dat ze concreet in contact kwamen met e-healthoplossingen. Veel aanwezigen waren dan ook positief verrast door alle technologische ontwikkelingen. Daarmee kan geconcludeerd worden dat de doelstelling om e-health laagdrempeliger te maken en de eindgebruiker te laten begrijpen wat e-health inhoudt, ruimschoot is behaald.

Impressiefilmpje

Achtergrond
De Nationale E-healthweek is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit kader organiseerde Coöperatie Slimmer Leven 2020, samen met ZuidZorg, ZuidZorg Extra, Brainport Healthy Living en liever thuis!, op twee dagen een evenement om inwoners van de Brainport-regio en geïnteresseerden kennis te laten maken met e-health.

Vorige pagina