Familievakantie samen met opa en oma

Een familievakantie met opa en oma erbij is de laatste jaren steeds meer in trek. Samen met de kleinkinderen of met drie generaties – het kan allemaal.

Veel kleinkinderen boffen tegenwoordig. Nog nooit gingen zoveel opa’s en oma’s met hun kleinkinderen mee op vakantie. Grootouders zijn zelf steeds actiever en ondernemen meer dan hun eigen ouders. Ze maken bijvoorbeeld spannende stedentrips met hun kleinkinderen. Ze gaan met de hele familie op safari in Afrika, of genieten van een wintersportvakantie.

In Nederland

Veel gezinnen geven er de voorkeur aan om de familievakantie in Nederland te vieren. Ze zien op tegen lange autoritten met de kinderen en lang stilzitten vindt niemand fijn. Op vakantie gaan in Nederland is ook nog eens goedkoop. En stiekem kan Nederland toch best mooi zijn.

Vakantieparken zijn heel geschikt voor een familievakantie met drie generaties. Ze bieden meerdere faciliteiten zodat er voor iedereen wel iets te doen is. Lijkt het je wel wat om eens in een safaritent te kamperen? Die hebben iets avontuurlijks, maar zijn toch van alle gemakken voorzien. Het zogenaamde glamping (een combinatie van de woorden glamorous en camping) is de laatste jaren dan ook erg populair geworden. Daarnaast bieden vakantieparken andere vormen van accommodatie zoals stacaravans, huisjes en bungalowtenten.

Een familievakantie in het buitenland

Met wat oudere kleinkinderen is het goed te doen om buiten Nederland te gaan voor een familievakantie. Willen jullie een mooie rondreis maken? Veel reisorganisaties hebben tegenwoordig familiereizen in hun aanbod. Ze houden daarin rekening met jonge reizigers qua reistempo, accommodaties en activiteiten. Dit maakt deze reizen ook heel geschikt voor de oudere reiziger: opa’s en oma’s!

“Vakanties worden vaak de beste herinneringen,
voor zowel jou als je kleinkind”

Met opa en oma op vakantie

Samen met je kleinkind of met drie generaties op vakantie gaan is niet alleen gezellig. Op deze manier delen jullie het vakantiegeluk van de kleinkinderen en krijg je als opa of oma ook weer nieuwe energie. Het belangrijkste van iedere vakantie is immers dat iedereen het naar zijn zin heeft. Vakanties worden vaak de beste herinneringen, voor zowel jou als je kleinkind.

Bron: opanoma