fireblocking systems

Bij de intrede van de scootmobiel in Nederland had geen enkeling verwacht dat deze zo snel en massaal in ons straatbeeld opgenomen zou worden. Dit revolutionaire voertuig zorgde voor veel mensen als u, met een beperkte mobiliteit, dat u hierdoor uit uw dagelijkse isolement wordt bevrijd. Maar zoals wij allemaal weten, heeft elk voordeel ook zijn nadeel.

Scootmobiels zijn elektrisch aangedreven voertuigen, waarbij regelmatig de accu’s moeten worden op- of bijgeladen. Het laden van accu’s kan kortsluiting veroorzaken. Dit geldt tevens voor slijtage van onderdelen of overbelasting van het voertuig, dat brand tot gevolg kan hebben.

Door een fireblocker FirePro® aerosol blussysteem te plaatsen in uw scootmobiel heeft u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, voor de aankomende 15 jaar uw voertuig beschermd tegen brand.

Het fireblocker blussysteem werkt als volgt:
Door een zogeheten “Lineair Heat Protection cable” (warmte detectie kabel) wordt de beginnende brand opgespoord. Deze kabel smelt in contact met de brand, en werkt op dat moment als een schakelaar. Zodra er op deze wijze contact wordt gemaakt, geeft deze een zwakstroompuls door naar de FirePro® blusgeneratoren, die tot blussing overgaan.

De werking van de FirePro® blusgeneratoren is als volgt:
Bij activering, door de zwakstroompuls, wordt een gloeiplug geactiveerd, die op zijn beurt het blusmiddel, wat bij normale omstandigheden uit een vaste stof bestaat, omgezet in een blusgas. Deze ontstane blusgas (Aerosol) is te herkennen als een mistvorm, die geheel onschadelijk is voor u, en de directe omgeving. De ontstane Aerosol doet zijn blussende werking op zogenaamd moleculair niveau. De door de brand ontstane onevenwichtige molecuul verbindingen (vrije radicalen) worden door toestromende FirePro® aerosol moleculen verbonden. Hierdoor ontstaat weer een moleculair evenwicht, zodat de brand uit is. Wat hieruit ons het meest aanspreekt, is dat er tijdens de blussing geen belangrijke zuurstof wordt weggenomen. Ook zal er door de blussing van FirePro®aerosol geen nevenschade ontstaan.

Heliumstraat 252
2718 RS Zoetermeer
06-37303499
info@fireblocker.nl
http://www.fireblocker.nl/

Bezoek ons op:


liever thuis! Eindhoven
Standnummer: 207