Het kopen van een bank: tips voor senioren

Een kwalitatief goed bankstel is altijd een waardevolle investering, maar voor senioren in het bijzonder. Groot zitcomfort en een passende vormgeving maken dat u écht kunt genieten van uw nieuwe bank. Hier zijn een paar punten om op te letten bij de aanschaf van een bankstel.

De bank neemt een steeds grotere plaats in ons interieur én in onze levens in. Waar vroeger de eettafel het voornaamste decor was van gezelligheid en ontspanning, is dat nu in de eerste plaats het bankstel. Banken zijn daardoor gemiddeld een stuk groter en hebben meer invloed op de woonstijl, kleur en sfeer in huis. Kortom, investeren in een comfortabele en mooie design bank is absoluut de moeite.

Dat gaat nóg meer op voor senioren, omdat deze groep vaak last krijgt van stijve ledematen of rugpijn na lang zitten. Ook opstaan van een bank is moeilijker. Gelukkig houden designers steeds meer rekening met de behoeften van senioren en is er een passende bank voor elk lijf!

Een paar tips:

– Stevige kussens maken het zitten gaan en opstaan van een bank gemakkelijker dan bij zachte kussens het geval is.
– Ook een ondiepe zit en brede, sterke armleuningen zorgen ervoor dat u ‘soepeltjes’ van de bank op staat.
– Kies voor een vrij rechte en hoge rugleuning om de wervelkolom te ondersteunen en zo rugklachten te voorkomen.
– Voor een groter zitcomfort en minder lichamelijke klachten is stevig koudschuim en/of een kwalitatief goede binnenvering aan te raden.
– Vaste kussens met een vaste vulling zorgen voor stabiliteit, terwijl losse kussentjes met vlokkenvulling zomaar onder uw handen of achter uw rug kunnen wegschuiven.
– Kost schoonmaken veel energie? Kijk dan naar een bank van kwaliteitsleer of hoogwaardige stof. Deze vlekken minder snel, maar leer vraagt wel enig onderhoud om het lang mooi te houden. Vermijd losse kussentjes, omdat zich daartussen gemakkelijker vuil verzamelt en schoonmaken van de bank er meer tijd door kost.
– Een bank of fauteuil met verstelbare zitdiepte is ook een goede optie als u een perfecte match met uw lijf zoekt.

Er zijn veel goede banken op de markt die mooi aansluiten op het seniorenlichaam, dus vergeet vooral niet om ook aandacht te besteden aan de stijl en kleur van uw nieuwe bank. Een kwaliteit design bank gaat jaren mee, dus dan mag het er best één zijn waar u ook over een paar jaar nog graag naar kijkt!

Bron: senioren