Langer thuiswonen door kleine woningaanpassingen

We worden met zijn alle steeds een stukje ouder en gelukkig blijven we meestal ook langer fit. Dit betekent in veel gevallen dat we ook wat langer thuis kunnen blijven wonen. En mocht het zo zijn dat er toch wat ongemakken ontstaan zijn er tegenwoordig ook tal van kleine en grotere hulpmiddelen die er voor zorgen dat we het verhuizen naar een aangepaste woning of een verpleegtehuis nog verder kunnen uitstellen.

Hieronder een aantal handige hulpmiddelen die uw huis binnen een mum van tijd hebben aangepast naar een geschikte seniorenwoning.

Maakt u inmiddels gebruik van een rollator en zijn drempels in uw huis niet zo handig. Dan kunt u bijvoorbeeld drempelhulpen bestellen. Dit zijn inklapbare plankjes die u tegen of over de drempel kunt plaatsen op deze manier kunt u gemakkelijk met uw rollator of een rolstoel de drempel passeren. Doordat ze vaak inklapbaar zijn kunt u ze zelfs meenemen naar andere plekken om ze ook daar in te zetten.

Maar ook aanpassingen in uw badkamer zijn ook op korte termijn realiseerbaar. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het toilet beugels te monteren, waardoor u gemakkelijk kunt gaan zitten en op kunt staan. Bij de douche kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld een douchekrukje te monteren, waardoor u niet de hele tijd hoeft te staan. Er zijn zelfs bedrijven die in een dag uw bad bijvoorbeeld vervangen voor een instapbad of een ruime inloopdouche zonder drempels.

Dus wordt u wat slechter ter been. Dit is nog geen reden om direct te verhuizen.

Bron: senioren