Let op voor deze nieuwe babbeltruc

Oplichters zijn continu bezig met het bedenken van sluwe babbeltrucs. Nu melden slachtoffers zich met het verhaal over zogenaamde thuiszorgmedewerkers die met een vals pasje aan de deur komen.

Zo gaan ze te werk

De oplichters stellen zich voor als een medewerker van een thuiszorgorganisatie. Dat ze zogenaamd namens een energiebedrijf of als nieuwe buren aanbellen kenden we al, maar dit is nieuw. “Ik kom even kijken of u het allemaal redt”, zeggen de oplichters. Het lijkt allemaal echt, ook het pasje dat ze laten zien. Vaak werken oplichters samen zodat een ander het huis binnensluipt op het moment dat iemand wordt afgeleid. Hij of zij gaat op zoek naar waardevolle spullen.

Echte medewerkers maken altijd een afspraak

De politie vroeg zich af hoe medewerkers van thuiszorg zich identificeren en had contact met een echte medewerker. “Wij kennen onze bewoners en de bewoners kennen ons. Als wij een nieuw iemand sturen van thuiszorg zullen we dat eerst communiceren en we maken altijd een afspraak met een tijdstip. Mocht u het niet vertrouwen, dan kunt u altijd even bellen met de coördinator of iemand van de planning.”

Een tip die de politie zelf meegeeft: vertel dat je bezoek verwacht. Dan zal de oplichter snel stoppen met zijn babbeltruc en z’n biezen pakken.

Bron: plusonline