De leukste opa van Brabant is: Peter van de Wildenberg

De afgelopen weken streden tientallen oma’s en opa’s om de titel ‘Leukste opa of oma van Brabant’. Tijdens een spannende finalestrijd op de liever thuis! beurs in Eindhoven, wist Peter van de Wildenberg (69) de titel van allerleukste opa van Brabant in de wacht te slepen.

Kennis getest
Het behalen van de titel was niet makkelijk. Onder toeziend oog van het enthousiaste publiek werd de finalisten het vuur aan de schenen gelegd tijdens een quiz waarin diverse aspecten van het opa en oma zijn aan bod kwamen. Zo moesten de kandidaten teksten uit kinderliedjes herkennen, opa’s en oma’s beste raad geven en werden ze getest over de populaire app’s die de kleinkinderen gebruiken. Peter van de Wildenberg kwam als beste uit de test en mag zich een jaar lang de leukste opa van Brabant noemen.

Mooie verhalen
Volgens zijn kleinkinderen staat opa Peter altijd voor ze klaar en bouwen ze samen de mooiste dorpen van LEGO. Hij reist voor zijn hobby door heel Europa waardoor hij de mooiste verhalen kan vertellen over zijn avonturen. Opa Peter zelf vond het geweldig dat hij op de verjaardag van zijn kleinzoon deze titel heeft gewonnen.

Publieksprijs
Naast de finalestrijd was er ook een publieksprijs te winnen. Door middel van stemmen werd bepaald wie met de publieksprijs naar huis zou gaan. Petra Guns stond met met kop en schouders bovenaan. Haar kleinzoon Tygo (9) vertelt op het podium waarom hij zijn oma heeft genomineerd: ‘Oma is heel lief, ze is er altijd voor me en ze is ook nog eens de hipste!’

De verkiezing ‘Leukste opa of oma van Brabant’ werd georganiseerd in het kader van het vijfjarig jubileum van de liever thuis! beurs in Eindhoven. De verschillende prijzen die tijdens de verkiezing aan zowel de winnaars als aan het publiek werden uitgereikt zijn mede mogelijk gemaakt door: Het Nationaal Openluchtmuseum, de Miljoenenlijn, Bladcadeau en Slagerij de Berkt.