Minder vaak ziek en rijker

65-Plussers van nu hebben het beter dan hun leeftijdsgenoten van twintig jaar geleden. Gemiddeld genomen leven ze langer, zijn ze gezonder en rijker.

De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten meer opmerkelijk zaken zien. Zo is de levensverwachting toegenomen: van 65-jarige mannen met vier jaar, die van vrouwen met twee jaar. Ze leven langer en ook zonder lichamelijke beperkingen. Weliswaar zijn ze vaker chronisch ziek, maar dat legt het CBS uit als goed nieuws: door betere screening komen ziekten eerder aan het licht en door betere behandelmethodes, worden zij er ouder mee.

Wat gaat minder?
Er zijn ook wat zaken minder goed dan twintig jaar geleden. Zo is 60 procent van de 65-plussers te zwaar, meer dan vroeger. En ook overlijden vrouwen vaker aan longkanker omdat zij meer zijn gaan roken. Longkanker is onder oudere mannen én vrouwen doodsoorzaak nummer één.

Ook als het om geld gaat, staan de 65-plussers van nu er beter voor dan die van twintig jaar geleden. Gemiddeld hebben ze bijna 30 procent meer te besteden (omgerekend naar het prijspeil van nu).

Bron: gezondnu.nl

Vorige pagina