Waar moet je aan denken als je een rollator koopt?

U denkt misschien dat iedere rollator hetzelfde is, maar er kunnen nog aardig wat verschillen tussen verschillende rollators zitten. We geven u daarom graag een aantal tips waar u op kunt letten wanneer u een rollator gaat kopen.

De hoogte van de handvatten
Kijk allereerst naar de maximale hoogte van de handvatten van de rollator. Het verschilt per persoon hoe hoog de handvatten moeten staan, dan is het wel belangrijk dat die maximale hoogte ook bereikt kan worden. Door op de grond te gaan staan met uw armen loshangend naast uw lichaam, kunt u de juiste maat voor de rollator meten. Meet de afstand tussen uw pols en de grond, dan weet u hoe hoog de handvatten moeten staan.

Kleine of grote rollator
Een kleine rollator is fijn wanneer u hem voornamelijk binnenshuis gebruikt. Hij neemt dan wat minder plek in beslag als u hem ergens neerzet. U kunt ook kiezen voor een rollator die u in kunt klappen, zodat u hem ook eenvoudig mee kunt nemen in de auto. Let er daarnaast goed op of de rollator door uw deuropening past. Tel bij de breedte van de deuropening nog wat extra centimeters op, zodat uw handen ook probleemloos door de deuropening kunnen.

Wielgrootte en schokbrekers
Gebruikt u de rollator veel buitenshuis? Dan zijn grote wielen praktisch, omdat u daarmee gemakkelijker over ongelijke ondergronden rijdt. Schokbrekers verhogen het comfort tijdens het gebruik nog eens extra.

Met bovenstaande tips gaat u goed voorbereid op pad wanneer u een rollator wilt kopen.

Bron: health.nl