Nationale e-healthweek om de mogelijkheden van e-health te ervaren

Digitale toepassingen in de zorg bieden een legio aan mogelijkheden voor patiënten, preventie en het monitoren van gezondheid en psychische aandoeningen. Veel Nederlanders weten niet wat e-health precies inhoudt of voor hen kan betekenen. Daarom zijn wij betrokken bij de organisatie van twee evenementen die tijdens de e-healthweek worden gehouden om zo iedereen de kans te geven om zelf de mogelijkheden van e-health te ervaren.

Slimme technologie voor zorg in eigen omgeving
E-health maakt het mogelijk dat de zorg zich kan verplaatsen van de wachtkamer naar de woonkamer. Het gaat hierbij niet alleen om complexe of kostbare digitale hulpmiddelen, maar ook eenvoudige oplossingen die het leven van patiënten gemakkelijker maken en het werk van professionals verbeteren. Zoals slimme apps die helpen je conditie te verbeteren of beeldbellen met je huisarts. Maar ook GPS-technologie die gebruikt wordt voor dementerenden waarmee zij veilig naar buiten kunnen zonder zoek te raken.

“Al deze innovaties kunnen nu al worden gebruikt, maar veel Nederlanders kennen ze niet of weten niet wat het voor hen kan betekenen”, aldus Arie van Bellen, directeur van ECP. “Door een week lang alle Nederlanders de kans te geven om kennis te maken met e-health, hopen wij en het ministerie van VWS dat mensen steeds meer innovatieve toepassingen gaan gebruiken of er om vragen bij hun zorgverlener. Alleen zo kunnen we e-health en het gebruik ervan een stap verder brengen.”

Ervaar e-health in Eindhoven en Veldhoven
Op dinsdag 24 januari kunnen geïnteresseerden tussen 10.00 uur en 16.00 uur binnenlopen bij het Ontmoet- en Groetplein van ZuidZorg Extra in Eindhoven (Kastelenplein 173, Eindhoven). Op vrijdag 27 januari kunnen geïnteresseerden tussen 10.00 uur en 16.00 uur binnenlopen bij het Ontmoet- en Groetplein van ZuidZorg Extra in Veldhoven (De Run 5403, Veldhoven). De toegang en parkeren zijn gratis, evenals de koffie, thee en versnaperingen. Tevens worden er twee tablets verloot onder alle bezoekers.

Met dit evenement willen de organisatoren inwoners van en rond Eindhoven en Veldhoven kennis laten maken met de mogelijkheden van e-health. Er zullen op deze twee dagen ongeveer tien ‘zorginnovaties’ te zien, voelen en gebruiken zijn. Het doel is de bezoekers zelf e-health-oplossingen te laten ervaren. Er wordt toegelicht wat dit betekent voor de eigen gezondheid, de zorg of de woonomgeving. Hoe maakt men zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden die er zijn, of men nu zorg ontvangt of verleent? En wat kunnen mensen nu al zelf doen om vitaler en langer thuis te blijven wonen? Ook wordt er op deze twee dagen met de bezoekers in gesprek gegaan over hun behoeften, wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er verteld welke veranderingen in de zorg er aankomen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.