Online dating voor senioren

Steeds meer singles van 50 jaar en ouder zijn online op zoek naar een date of een nieuwe relatie. Online dating is namelijk heus niet alleen voor jongeren een laagdrempelige en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook mannen en vrouwen van boven de 50 kunnen met een online datingsite op een veilige en ontspannen manier nieuwe mensen leren kennen, alleen voor een leuke vriendschap maar ook voor een date. Niet zelden mondt dit uit in een nieuwe start in de vorm van een duurzame relatie. Sterker nog: maar liefst een derde van de nieuwe relaties tussen senioren ontstaat volgens het CBS inmiddels via internet.

Waarom is dating zo populair onder ouderen?

Vanaf een bepaalde leeftijd is het in het dagelijks leven steeds lastiger om nieuwe mensen te leren kennen. Daardoor wordt het ook steeds moeilijker om een nieuwe liefde te vinden. Dat geldt niet alleen voor single 50-plussers, maar ook voor senioren die alleen zijn komen te staan vanwege een scheiding of het overlijden van hun partner. Op zulke momenten beseffen veel mensen pas echt hoezeer het aantal sociale contacten in hun leven in de loop van de tijd is afgenomen.

Datingsites voor senioren bieden hiervoor een fijne oplossing omdat ze ook ouderen in staat stelllen in hun eigen tempo andere mannen en vrouwen met dezelfde interesses te ontmoeten. Dat hoeft heus niet direct voor een nieuwe relatie te zijn, want seniorendating kan ook prima worden gebruikt om mensen met dezelfde interesses te vinden. Zodoende kan het aantal waaardevolle sociale contacten ook op hogere leeftijd nog op een leuke manier worden uitgebreid. De voornaamste reden voor het online daten is ook voor vijftigplussers echter nog altijd het vinden van een nieuwe liefde.

Natuurlijk is online dating onder senioren ook populair omdat het simpelweg heel goed werkt. Met zoveel nieuwe relaties die online ontstaan bewijst online seniorendating al jarenlang zijn eigen succes. Dat is voor een groot deel aan de vijftigplussers zelf te danken. Die weten namelijk vaak precies wat ze belangrijk vinden in het leven en waar ze bereid zijn concessies voor te doen, wat ze zelf te bieden hebben aan een man of vrouw en natuurlijk wat ze zoeken in de ander. Daardoor zijn ze in staat eventuele matches goed te beoordelen en heel snel een leuke kandidaat te selecteren.

Bron: ouderenjournaal