Ruim helft telefoons 70-plussers heeft internet

Steeds meer senioren hebben een smartphone, een telefoon met internet en apps. Meer dan de helft van de mobieltjes van 70-plussers zijn inmiddels smartphones.

Zo’n 45 procent van de senioren met een telefoon heeft een model zonder internet en moderne functies. Meer dan de helft, 55 procent, van de toestellen in deze groep is wel voorzien van nieuwe snufjes zoals apps, e-mail en internet. Dat heeft Telecompaper onderzocht.

Inhaalslag vrouwen
Opvallend is dat vrouwen de achterstand aan het inhalen zijn. Eerder hadden zij veel minder vaak een smartphone dan mannen. Nu is dat verschil nog maar een paar procent.

Groeiende groep
De senioren zorgen daarmee voor groei op de markt voor smartphones. Vorig jaar was nog ‘maar’ 47 procent van de telefoons van 70-plussers een smartphone. Er is dus 8 procent stijging te zien in een jaar tijd. Daarmee zorgen senioren voor de voornaamste groei op de markt voor smartphones.

In andere leeftijdsgroepen is er niet veel winst te behalen voor fabrikanten van smartphones. Jongeren tussen 12 en 19 hebben bijvoorbeeld bijna allemaal een smartphone (96 procent).

Bron: Seniorweb

Vorige pagina